Детски велосипеди - полезна информация

Детски велосипеди

Покупката на първия детски велосипед е събитие в живота на всяко дете. Всеки помни как се е учил да кара без да пада, как се е почувствал, когато за първи път се е справил сам с липсата на помощни колела. В глобалния пазар днес, където има стока за всяка индивидуална нужда, изборът на детски велосипеди е голям.

velosipedi

За какво трябва да внимавате, когато избирате велосипед 🚲 за своето дете? Първо, добре е да се има предвид, че в категорията „детски” влизат много велосипеди. 🚲 Ако приемем, че дете е човек на възраст до 14 години, е лесно да си представим, че вариациите за деца на 5 и деца на 13 биха били доста различни.

Затова е важно да подберете размера на велосипеда, който да е подходящ за вашето дете. 🚲 Добре е да се има предвид и растежа на детето – понякога е по-добре да се вземе велосипед, който да е малко по-голям за да има време детето да го използва по-дълго, макар и в началото да му по-трудно да свикне с него. От друга страна е възможно и да вземете едно 🚲 колело втора употреба (ако нямате наследено от по-голямо дете), върху което да обучите бъдещия колоездач, след което, вече научен да кара самостоятелно, да му изберете велосипед, който ще използва няколко години доволно из махалата.

Когато избирате детски велосипеди 🚲 за най-малките, с цел да ги научите да карат е добре да вземете предвид, разбира се, помощните колела. За най-малките те са удобство, която да ги накара да свикнат с 🚲 конструкцията на велосипеда и да свикнат как се въртят педали и как се управлява с кормилото.

Помощните колела пречат на детето да падне и са чудесен вариант за най-малките, които тепърва навлизат в царството на велосипеда. За по-големите може да се избере стандартен велосипед, с по-малък размер – такъв, който по нищо не се различава от велосипеда за възрастни, просто е с по-малки размери на рамката, които да позволяват на детето да се чувства комфортно. Естествената последователност от единия към другия детски велосипед е най-доброто, с което може да се оформо детството на един активен велосипедист.