Градски велосипеди - полезна информация

Градски велосипеди

Градските велосипеди са предназначени за сравнително кратки придвижвания с умерена скорост върху предимно равна градска повърхност. Тези колела са предназначени за града и за възможността да се карат ежедневно с обикновени дрехи и в разнообразни атмосферни условия. Тъй като са мислени за градски условия, тези велосипеди са създадени с приоритет върху удобството, а не върху скоростта или ефективността на движението. 🚲 Формата на кормилото е създадена така, че да държи тялото изправено, а не приведено, както е при други видове велосипеди.

Скоростите също са по-малък брой, а освен това градските велосипеди са и по-тежки. Също така се предвиждат и контейнери, в които да могат да се пренасят предмети – най-често това са кошници над предната гума. Седалката е по-голяма, а също така се добавят и предпазители на веригата и гумите.

Естествено, в производството на градските велосипеди 🚲 съществува конкуренция, която създава най-различни модели, които предлагат разнообразен дизайн, решения и материали.

Съществуват например олекотени модели, при които акцентът пада върху олекотяването и здравината на всички материали, така че фините градски дами да могат да ги придвижват необезпокоявано, като влагат по-малко енергия в придвижването. Недостатък при карането на велосипед в градски условия 🚲 е вероятността каращият да се изпоти в градските си дрехи, което за никого не би било приятно. Поради това тази олекотена конструкция е добра идея – срещу съответната цена, разбира се.

Все по-често из европейските градове се срещат и велосипедисти, 🚲 които придвижват други хора, не само себе си върху градския велосипед. Много често родители карат децата си в специално поставени за това детски седалчици, 🚲 които се монтират в предната или задната част на велосипеда.

Друг важен аксесоар за градския велосипед е наличието на звънец, дори в някои държави това е задължително по закон – в Дания, Полша и Германия. Задължителни са също светлините – отпред и отзад и каските.🚲 Всичко това цели по-голяма безопасност за велосипедиста и околните, тъй като градските велосипеди стават все по-честа гледка в градовете из Европа, като се очаква в близките години да се превърнат в основно средство за придвижване за градския човек на Стария континент. Такава желание се наблюдава и в България, където с все по-големи темпове хората започват да се доверяват на това превозно средство.

Вижте всичко за велосипеди cross и велосипеди sprint  и със сигурност ще намерите колелото, което търсите. При това на добра цена.