Лежанка

Лежанка

Лежанката е един от основните фитнес уреди. Малцина са тези, които не са опитвали упражнения върху този легендарен уред, който е свързан предимно с упражнения за гърди от легнало положение, но също така може да бъде използван и за упражнения за крака, тъй като много лежанки се предлагат и в комбинация с уред за тренировка на краката в обратната страна на лежанката – противоположна на тази, на която се поставя щангата.

Null

Лежанката е важна част от тренировката на всеки, който е решил да се занимава с фитнес и представлява пространство, върху което трениращият ляга, докато над него на стойка е поставена щангата, която носи тежестта, с която се тренира. Лежанката също така може да се използва и за упражнения с дъмбели – т.нар. флайс, може да се използва и свободно за всякакви други упражнения, при които трениращият е в легнало положение – например за преси. Предлагат се различни видове лежанки с варираща сложност на конструкцията и в зависимост от нуждите, които покриват. От проста плоскост, на която да може да се легне комфортно, до сложни уреди, съчетаващи в себе си възможности за комфортното изпълнение на различни типове упражнения – комбинирани лежанки.

Лежанката предоставя и възможност за регулиране на ъгъла, под който се ляга спрямо пода – упражненията под различните ъгли тренират мускулите по различен начин.

При изборът на лежанка е много важна сигурността – това е съвсем разбираемо като се има предвид, че лежите беззащитно под тежестта на множество килограми метал. Поради тази причина е добре да се поинтересувате каква е максималната тежест, за която е пригодена лежанката, на която сте се спрели. Ясно е, че трябва да съобразите собствените си възможности, както и с тези на лежанката за да прецените дали ще ви е от полза. Качеството на материалите отново е изключително важно, както и стабилността, тъй като по време на упражненията е изключително важно да можете да се доверите на конструкцията за да протича тренировката безпроблемно. Удобството и широчината също е добра да се вземат предвид – спрямо индивидуалния ви комфорт. Хубаво е да пробвате продуктът, на който сте се спрели преди да направите крайната покупка, за да сте сигурни, че това е нещото, от което имате нужда.

Вижте повече за всички налични фитнес пейки